Monitorizare flota

Daca sunteti interesat(a) sa stiti in orice moment unde se afla masina sau flota de masini a Dumneavoastra atunci aveti nevoie de localizatoare prin GPS. Localizatoarele prin GPS va ajuta sa imbunatatiti semnificativ mangementul flotei de masini a Dumneavoastra. Aceste aparate transmit locatia geografica precum si viteza instantanee a masinii (sau flotei de masini) catre un server. Transmisia pozitiei si a vitezei se face periodic prin GPRS (Internet mobil prin GSM) catre serverul de centralizare a datelor. Intervalul de timp la care se repeta transmisia pozitiei si a vitezei unei masini se poate regla in functie de necesitatile fiecarui utilizator (necesitatea de obtinere a datelor cu o periodicitate mai mica sau mai mare, costurile de transmisie prin GPRS, costurile de arhivare si resursele de stocare in timp a datelor istorice receptionate de la localizatoarele GPS, etc).

 Aparatele de localizare comercializate de catre noi pot fi setate si ca sa nu accepte comunicatia in roaming. Acest lucru este folositor daca de exemplu masina monitorizata se deplaseaza in zone de langa granita tarii si cand exista pericolul ca reteaua GSM din tara vecina sa aiba semnal mai puternic decat reteaua nationala, situatie care ar putea determina comutarea cartelei SIM de pe reteaua nationala pe reteaua GSM / GPRS din tara vecina ceea ce ar genera in final cresterea costurilor serviciilor GSM / GPRS.

 Pe de alta parte in situatia in care clientul doreste sa faca monitorizarea vehiculelor si in afara tarii atunci el va fi nevoit sa apeleze la serviciile GPRS in roaming. In acest caz clientul va dori sa reduca la maxim costurile cu transmisia prin GPRS avand in vedere ca serviciile de GPRS in roaming sunt destul de scumpe. In aceasta situatie localizatorul GPS se poate seta sa nu transmita nimic daca de exemplu vehiculul stationeaza. In plus se poate mari foarte mult intervalul de timp al raportarilor pozitiei geografice a masinii si a vitezei instantanee in asa fel incat intr-o zi sa se faca cat mai putine transmisii prin GPRS.

 

Monitorizare in timp real

Monitorizare – istoric